RTL 4: Nieuw transmediaal concept GTST - Spring Levend app houdt fans hele zomer bezig

door Redactie  |  28 Juni 2013    reacties  0 reacties  |  Reageer


RTL 4 maakt ook dit jaar de zomer zo aangenaam mogelijk voor de GTST-fans. Na de succesvolle lancering van de GTST: Wie Is Tim? app, die verschillende awards in de wacht sleepte, kunnen liefhebbers al een dag voor de heftige zomercliff een gloednieuwe GTST-app downloaden. Vanaf 4 juli wordt met dit nieuwe transmediale concept ook deze zomer een brug geslagen tussen de laatste aflevering van dit seizoen en de eerste aflevering van het nieuwe seizoen op maandag 2 september.

Met de mobiele applicatie start de ontdekkingstocht naar antwoorden op de vele vragen waar de kijkers na de zomercliff mee blijven zitten. Voor welke inwoner van Meerdijk slaat het noodlot toe tijdens de gezamenlijke parachutesprong? Met de GTST: Spring Levend app gaan fans zeven weken lang op onderzoek uit, waarbij ze op maandag, woensdag, vrijdag en zondag informatie ontvangen om het verhaal verder te ontrafelen. De app zit boordevol exclusief beeldmateriaal en inforrmatie die een nieuw licht werpen op de dramatische gebeurtenis. Sommige informatie moet ontgrendeld worden door het spelen van spelletjes en het invoeren van codes.

De codes zijn overal te vinden: online, op televisie en radio, in kranten en op diverse locaties door heel Nederland. Na het ontgrendelen van alle informatie kunnen gebruikers wekelijks een badge verdienen. Wanneer ze alle badges hebben verzameld, maken ze kans op één van de geweldige ‘GTST’-hoofdprijzen: hun eigen naam als personage, een acteerworkshop van Joep Sertons, figureren in de 5000ste aflevering of een GTST make-over. Daarnaast wordt elke week een prijs uitgeloofd aan de speler met de meeste punten.

Arno Otto, managing director Digital Media: “Het eerste concept ‘Wie is Tim?’ haalde al in de eerste week de nummer-1 positie in de ranking van gratis downloads in de App Store. 215.000 actieve spelers en veel enthousiaste reacties van de fans waren voor ons reden genoeg om ook dit jaar de zomerstop te overbruggen. De perfecte afsluiting van het best bekeken seizoen sinds 2004.”

De transmedia versie van ‘GTST: Spring Levend’ is een samenwerking van RTL Nederland, Endemol en The Project Factory. De app is gratis te downloaden voor iPhone en Android smartphones.

Uitzending Zomercliff: 5 juli, tussen 20.00 uur en 20.30 uur bij RTL 4

www.gtst.nl 

www.twitter.com/gtstredactie 

www.facebook.com/gtst 

www.rtl.nl

Geef jouw
reactie op twitter

Volg ons op twitter

Meld je aan voor de
gratis nieuwsbrief

Lees hier de mening van onze columnisten over online marketing…
Lees verder

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie
SLUIT